Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ceny robią wrażenie
W warszawskich delikatesach Magdy Gessler można nabyć wiele produktów, a do oferty właśnie trafiły grzyby. Ceny w lokalach słynnej restauratorki od zawsze są szeroko komentowane, a na Magdę Gessler już niejednokrotnie spadła fala krytyki. Oto ile trzeba zapłacić za grzybowe przetwory.
Ceny u Magdy Gessler
Magda Gessler to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Za sprawą udziału w wielu programach zyskała sympatię widzów, a grono jej fanów stale się powiększa.
Magda Gessler nie może też narzekać na brak gości w jej restauracjach. Lokale, które prowadzi, cieszą się sporym zainteresowaniem, jednak restauratorka dość często bywa krytykowana za ceny jej potraw.
Dość często pod lupę brane są produkty, które można nabyć w "Delikatesach u Fukiera". Co roku internauci nie kryją oburzenia z powodu cen, chociażby sprzedawanych z okazji tłustego czwartku pączków, czy też bożonarodzeniowych ciast. Magda Gessler podkreśla jednak, że ceny wynikają przede wszystkim z wysokiej jakości produktów, z których są przygotowywane.
Magda Gessler sprzedaje grzyby
Do oferty delikatesów Magdy Gessler właśnie trafiły grzyby. Przyjrzyjmy się więc, ile dokładnie kosztują. W sprzedaży są m.in. suszone owocniki. Jak można przeczytać na stronie, za 25 g krojonych podgrzybków trzeba zapłacić 16,19 zł. Jeśli jednak wolimy całe kapelusze, to ich cena za taką samą ilość wynosi 18,10 zł. Nieco więcej trzeba jednak zapłacić za borowiki. Za 25 g pokrojonych owocników przewidziano 18,10 zł, natomiast za całe kapelusze borowika ważące 25 g trzeba wydać 27,62 zł.
W ofercie są również marynowane grzyby, które są sprzedawane w 350 ml słoikach. Do wyboru są opieńki za 20 zł, kurki za 26,67 zł, borowiki szlachetne za 36,19 zł, a także maślaki i podgrzybki, których cena wynosi tyle samo, czyli 22,86 zł.
Poza tym w ofercie są również dania z grzybami. Za 900 ml żuru na prawdziwkach trzeba zapłacić 47,62 zł, natomiast taka sama ilość gulaszu cielęcego z leśnymi grzybami oraz pulpetów cielęcych w sosie z borowików kosztuje dokładnie 57,14 zł.
Ceny grzybów u Magdy Gessler postanowiła skomentować szefowa jednego z Kół Gospodyń Wiejskich. "Jeśli czegoś jest mało, trzeba więcej płacić. A niestety, w tym roku w okolicy Limanowej grzybów mamy niewiele. Słyszałam, że pudełeczko świeżych prawdziwków kosztuje w okolicy Starego Sącza aż 25 zł. Biorąc pod uwagę taką stawkę, jestem w stanie zrozumieć wysokie ceny marynowanych grzybów od Magdy Gessler— powiedziała przewodnicząca małopolskiego KGW Jaworzna w rozmowie z "Faktem".
***
Zobacz także: