Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ceny robią wrażenie

W warszawskich delikatesach Magdy Gessler można nabyć wiele produktów, a do oferty właśnie trafiły grzyby. Ceny w lokalach słynnej restauratorki od zawsze są szeroko komentowane, a na Magdę Gessler już niejednokrotnie spadła fala krytyki. Oto ile trzeba zapłacić za grzybowe przetwory.

Do oferty delikatesów Magdy Gessler właśnie trafiły grzyby
Do oferty delikatesów Magdy Gessler właśnie trafiły grzybyPawel Wodzynski/East NewsEast News

Ceny u Magdy Gessler

Magda Gessler to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Za sprawą udziału w wielu programach zyskała sympatię widzów, a grono jej fanów stale się powiększa.

Magda Gessler nie może też narzekać na brak gości w jej restauracjach. Lokale, które prowadzi, cieszą się sporym zainteresowaniem, jednak restauratorka dość często bywa krytykowana za ceny jej potraw.

Dość często pod lupę brane są produkty, które można nabyć w "Delikatesach u Fukiera". Co roku internauci nie kryją oburzenia z powodu cen, chociażby sprzedawanych z okazji tłustego czwartku pączków, czy też bożonarodzeniowych ciast. Magda Gessler podkreśla jednak, że ceny wynikają przede wszystkim z wysokiej jakości produktów, z których są przygotowywane.

Magda Gessler sprzedaje grzyby

Do oferty delikatesów Magdy Gessler właśnie trafiły grzyby. Przyjrzyjmy się więc, ile dokładnie kosztują. W sprzedaży są m.in. suszone owocniki. Jak można przeczytać na stronie, za 25 g krojonych podgrzybków trzeba zapłacić 16,19 zł. Jeśli jednak wolimy całe kapelusze, to ich cena za taką samą ilość wynosi 18,10 zł. Nieco więcej trzeba jednak zapłacić za borowiki. Za 25 g pokrojonych owocników przewidziano 18,10 zł, natomiast za całe kapelusze borowika ważące 25 g trzeba wydać 27,62 zł.

W ofercie są również marynowane grzyby, które są sprzedawane w 350 ml słoikach. Do wyboru są opieńki za 20 zł, kurki za 26,67 zł, borowiki szlachetne za 36,19 zł, a także maślaki i podgrzybki, których cena wynosi tyle samo, czyli 22,86 zł.

Poza tym w ofercie są również dania z grzybami. Za 900 ml żuru na prawdziwkach trzeba zapłacić 47,62 zł, natomiast taka sama ilość gulaszu cielęcego z leśnymi grzybami oraz pulpetów cielęcych w sosie z borowików kosztuje dokładnie 57,14 zł.

Ceny grzybów u Magdy Gessler postanowiła skomentować szefowa jednego z Kół Gospodyń Wiejskich. "Jeśli czegoś jest mało, trzeba więcej płacić. A niestety, w tym roku w okolicy Limanowej grzybów mamy niewiele. Słyszałam, że pudełeczko świeżych prawdziwków kosztuje w okolicy Starego Sącza aż 25 zł. Biorąc pod uwagę taką stawkę, jestem w stanie zrozumieć wysokie ceny marynowanych grzybów od Magdy Gessler— powiedziała przewodnicząca małopolskiego KGW Jaworzna w rozmowie z "Faktem".

***

Zobacz także:

Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 29: Katarzyna Dowbor i Agnieszka DygantINTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas