Magda Gessler w potrójnej roli - poczuła dziennikarską smykałkę?
Na jesieni Magdę Gessler zobaczymy aż w trzech programach - obok "Kuchennych rewolucji" będzie gospodynią programu "Pyszne Peru" i autorką reportażu "Historie więzienne". "Jestem córką dziennikarza, więc gdzieś się to we mnie odzywa" - tłumaczy Gessler.
Jesienią Magdę Gessler zobaczymy w dokumentalnym programie "Pyszne Peru". Dlaczego Peru? "To jest moje marzenie. Mój świętej pamięci mąż mówił mi, że to był najpiękniejszy kraj, który odwiedził w swoim życiu. Poznałam tamtejszą kuchnię w najlepszym wydaniu i pojechałam do Peru odszukać to, czego się nauczyłam. Znalazłam nieprawdopodobny wachlarz bardzo bogatych produktów genialnie potraktowanych" - przekonuje Gessler.
Zdaniem restauratorki w Peru mają najlepsze na świecie ceviche.
- To jest obecnie najmodniejsze danie, które jest dużo lepsze od sushi, bo naprawdę ma zero kalorii - zachwala Gessler i dodaje, że jej ulubionym cevichem jest to w soku z marakui, limonki, arbuza, do tego skórka z limonki, chili, biała cebula i kolendra.
Kolejnym programem Gessler będzie reportaż "Historie więzienne".
- Bardzo mocno interesuję się ludźmi, ich losem i w ogóle tym, jak się dzieje, że im się tak dzieje. Tutaj spotkałam szefa przemytu kokainy, Polaka, który trafił do peruwiańskiego więzienia, skąd zabiera go polski ksiądz. Cała geneza, to, jak on zorganizował ten przemyt, była dla mnie bardzo interesująca. Jestem córką dziennikarza, więc gdzieś to się we mnie na pewno odzywa - wyjaśnia Gessler.