Robert Makłowicz uczy, jak gotować parówki
Robert Makłowicz to polski kucharz, który od lat uczy Polaków, jak gotować. Jego wypowiedzi czasem są zaskakujące, jak ta o tym... jak gotować parówki. Okazuje się, że ludzie popełniają jeden błąd przygotowując to proste danie!

Robert Makłowicz zwiedził cały świat, próbował różnych kuchni i przyrządzał ogromną liczbę w dań, a wszystko to na wizji. Widzowie pokochali go za jego poczucie humoru oraz sposób prowadzenia programów kulinarnych. Obecnie przez ograniczone możliwości podróżowanie, kucharz rozwinął swoje media społecznościowe i tam daje fanom wskazówki kulinarne. Tym razem przy okazji live'a, który zorganizował na swoim profilu, internauci mogli mu zadawać pytania. Jeden z nich zapytał o banalną rzecz: jak poprawnie gotować parówki. Mogłoby się wydawać, że nie ma prostszej rzeczy niż przygotowanie tego dania, a jednak szybko okazało się, że Polacy masowo popełniają błąd! "Nie gotuje się w ogóle parówek, tylko zagotowuje się wodę. Jak zacznie wrzeć, to się wyłącza i do tego wkłada się parówki" - wyjaśnił Makłowicz poważnie. Zdaniem mistrza termiczna obróbka parówek sprawia, że wydzielają się związki chemiczne, które są szkodliwe dla zdrowia.Przeważnie ludzie wkładają parówki do gotującej się już wody i chwilę je w niej trzymają. Teraz fani Makłowicza wiedzą, jak poprawnie to zrobić.

***Zobacz również: Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>