Robert Makłowicz uczy, jak gotować parówki

Robert Makłowicz to polski kucharz, który od lat uczy Polaków, jak gotować. Jego wypowiedzi czasem są zaskakujące, jak ta o tym... jak gotować parówki. Okazuje się, że ludzie popełniają jeden błąd przygotowując to proste danie!

Robert Makłowicz od lat prowadzi programy kulinarne
Robert Makłowicz od lat prowadzi programy kulinarne PrończykAKPA

Robert Makłowicz zwiedził cały świat, próbował różnych kuchni i przyrządzał ogromną liczbę w dań, a wszystko to na wizji. 

Widzowie pokochali go za jego poczucie humoru oraz sposób prowadzenia programów kulinarnych. 

Obecnie przez ograniczone możliwości podróżowanie, kucharz rozwinął swoje media społecznościowe i tam daje fanom wskazówki kulinarne. 

Tym razem przy okazji live'a, który zorganizował na swoim profilu, internauci mogli mu zadawać pytania. Jeden z nich zapytał o banalną rzecz: jak poprawnie gotować parówki. 

Mogłoby się wydawać, że nie ma prostszej rzeczy niż przygotowanie tego dania, a jednak szybko okazało się, że Polacy masowo popełniają błąd! 

"Nie gotuje się w ogóle parówek, tylko zagotowuje się wodę. Jak zacznie wrzeć, to się wyłącza i do tego wkłada się parówki" - wyjaśnił Makłowicz poważnie. 

Zdaniem mistrza  termiczna obróbka parówek sprawia, że wydzielają się związki chemiczne, które są szkodliwe dla zdrowia.

Przeważnie ludzie wkładają parówki do gotującej się już wody i chwilę je w niej trzymają. Teraz fani Makłowicza wiedzą, jak poprawnie to zrobić. 

Polacy robią jeden błąd i źle gotują parówki
Polacy robią jeden błąd i źle gotują parówki 123RF/PICSEL
"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas