Halloweenowy sernik na zimno

Bez żelatyny.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 100 g ciastek kokosowych
  • 70 g masła
  • 600 g kremowego twarożku
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • Sok i skórka starta z jednej limonki
  • Opakowanie polewy do tortów
  • 100 g cukru
  • 100 g masy marcepanowej
  • Czerwone i zielone barwniki spożywcze
  • 100 g konfitury z czerwonych owoców

Przygotowanie:

Ciastka pokruszyć, zmieszać z roztopionym masłem, umieścić w okrągłej formie i docisnąć tak, aby powstał spód ciasta. Odstawic w chłodne miejsce. Twarożek, jogurt, skórkę i sok z limonki wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładką masę.  Polewę do tortów i cukier umieścić w rondelku, wymieszać dodać 150 ml wody, zagotować. Szybko wyrobić z pozostałym kremem i rozsmarować na przygotowanym spodzie. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Masę marcepanową podzielić na dwie część i do każdej dodać barwnik. Formować pająki do dekoracji. Konfiturę przetrzeć przez sito i użyć do narysowania pajęczyny.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas