Reklama

Reklama

Kurczak z pieca z jesiennymi warzywami

Bardzo prosty przepis.

Składniki:

  • Ok 700 g dyni
  • 1 por
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2-3 czerwone cebule
  • 600 g ziemniaków
  • 1 kurczak (podzielony na 6-7 części)
  • 100 ml oleju
  • Sól
  • 1-2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 5-6 gałązek tymianku

Przygotowanie:

 Dynię, pora, selera i ziemniaki pokroić na wygodne do jedzenia kawałki. Cebulę pokroić w krążki.

Olej zmieszać z 2 łyżeczkami soli i papryką. Połową marynaty natrzeć kurczaka - resztą warzywa. Odstawić na 30 minut.

Reklama

Mięso i warzywa umieścić na blasze piekarnika i piec 45 min. W 200 st. C. Podawać udekorowane tymiankiem.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: Kurczak z pieca z jesiennymi warzywami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy