Kir royal Składniki (125 ml): - 1,5 cl Creme de cassis (likier z czarnych porzeczek), - szampan do uzupełnienia, - czerwone porzeczki do dekoracji Przygotowanie: Creme de cassis wlać do kieliszka. Uzupełnić szampanem. Dekorować porzeczkami. Pousse cafe Składniki na 1 kieliszek (ok. 75 ml): - 3 cl Grenadine, - 2 cl likieru Maraschino, - 3 cl Curacao blue Przygotowanie: Likiery wlewać kolejno do kieliszka, lejąc bardzo ostrożnie po trzonku łyżeczki, tak aby powstały trzy warstwy. Margarita Składniki na 1 kieliszek (ok 75 ml): - ćwiartka cytryny, - sól do ozdobienia brzegu, - 4 cl białej tequili, - 2 cl likieru pomarańczowego, - 2 cl soku z cytryny, - kostki lodu Przygotowanie: Brzeg szklanki przeciągnąć ćwiartką z cytryny i zanurzyć w soli. Tequilę, likier, sok z cytryny umieścić w shakerze z kostkami lodu i zmiksować i wlać do szklaneczki.