Ani grama żelatyny. Galaretę "zwiąże" pyszny składnik. Wiedziałeś?

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Tradycyjna galareta mięsna na talerzu, obok dwa kawałki chleba, dwa czerwone papryczki chili, ząbek czosnku oraz liść laurowy, wszystko ułożone na jasnoniebieskim obrusie.
Jak zrobić pyszną galaretę z nóżek i golonki, ale bez dodatku żelatyny?123RF/PICSEL

Galaretka wieprzowa na golonce i nóżkach - składniki

  • 2 nogi wieprzowe,
  • 1 golonka wieprzowa,
  • 1,8 litra wody,
  • 2 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 korzeń pietruszki,
  • 1 korzeń selera,
  • 6 ząbków czosnku,
  • 3 liście laurowe,
  • 5 ziaren ziela angielskiego,
  • 1 łyżka soli,
  • 1 łyżeczka pieprzu.

Galaretka wieprzowa na golonce i nóżkach - przepis

Galaretka z kurczakiem i warzywami podana na talerzu obok plasterka cytryny.
Galareta mięsna - dla jednych przysmak, dla innych nie do przełknięciaPIOTR JEDZURA/REPORTEREast News

Zobacz również:

Stos naleśników polanych syropem klonowym, posypanych cukrem pudrem, ozdobionych plasterkami banana i świeżymi truskawkami, podany na talerzu, wokół rozsypane kawałki czekolady.
Odkryj triki, które pomogą ci oszczędzać czas, pieniądze i energięCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Rosół na jagnięciniePolsat