Zastępujesz cukier miodem? Oto jak zmieni się twój obwód w pasie. Dietetyczka wyjaśnia

Natalia Jabłońska

Oprac.: Natalia Jabłońska

Biała filiżanka wypełniona złotym miodem, do którego cienkim strumieniem nalewany jest kolejny miód z miodowej drewnianej pałeczki. Światło podkreśla barwę miodu i drewnianą powierzchnię stołu.
Słodzenie herbaty miodem nie do końca jest tak zdrowe jak może się wydawać123rf.com123RF/PICSEL

Świadomość szkodliwości cukru rośnie

Zobacz również:

Dietetyczka bierze na tapet zamienniki cukru. Który najlepszy?

Brązowe kostki cukru ułożone na drewnianej powierzchni, część z nich znajduje się na metalowej łyżce.
Choć może się wydawać lepszym wyborem niż biały, brązowy cukier nie jest dobrym zamiennikiem123RF 123RF/PICSEL
"Nomada": Z Kazachstanu do Bydgoszczy. Jej historia podbija internetINTERIA.PL
Instagram
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?