Reklama

Reklama

Arbuz na upały

Z nieba leje się żar. Wielu z nas zadaje więc sobie pytanie: Jak najlepiej się schłodzić?

Podczas takich upałów nie mamy ochoty nawet jeść. Dlatego najlepiej, oprócz ciągłego nawadniania organizmu i picia minimum 2 litrów płynów dziennie, sięgnąć po arbuza.

Reklama

Składa się on aż z 92 proc. wody i choć jego zawartość nie obfituje specjalnie w składniki mineralne i witaminy, ma sporo przeciwutleniaczy, które hamują rozwój komórek rakowych i pomagają naszej skórze zatrzymać młodość na dłużej.

Z arbuza możesz zrobić znakomity deser dla całej rodziny.

Wystarczy zmiksować go, włożyć do specjalnych pojemników i zamrozić w zamrażalniku.

Zamiast pojemników do robienia lodów, możesz wykorzystać puste opakowania po jogurtach. Domowe lody na pewno posmakują twojemu dziecku.

Dowiedz się więcej na temat: arbuz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje