Reklama

Reklama

Arbuzowa pizza

Deser z samych owoców zachwyci nie tylko dzieci

Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 8 porcji

Składniki

  • połówka arbuza
  • dowolne owoce na wierzch, które masz i lubisz, np. kiwi, borówki amerykańskie i inne wiórki kokosowe do posypania (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

1. Schłodzony arbuz połóż  bokiem na desce do krojenia  i ostrożnie, bardzo ostrym  nożem odkrój gruby plaster (możesz ukroić też kilka  plastrów na kilka krążków owocowej "pizzy"). 

Reklama

2. Następnie na plastrze  (lub plastrach) arbuza ułóż inne owoce, które akurat masz i lubisz (pokrojone  w plasterki kiwi, borówki  amerykańskie i inne). 

3. Pokrój plaster (lub plastry) arbuza tak jak pizzę. Od razu podaj. Jeśli chcesz, możesz dodatkowo posypać deser wiórkami kokosowymi. 

4. Owocową pizzę możesz przygotować też, polewając trójkąciki arbuza stopioną  czekoladą (gorzką lub białą), albo ulubionym syropem. Ładnie będą wyglądały na takim deserze także listki mięty.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje