Reklama

Reklama

Arbuzowe gazpacho z miętą

W sam raz na wielki upał!

Czas przyrządzenia: 30 min + chłodzenie
Składniki dla: 10 osób

Składniki

  • miąższ z arbuza o wadze ok. 3 kg (bez pestek)
  • duży ogórek wężowy
  • 2 łyżki miel. migdałów
  • 250 g posiekanych zielonych winogron bez pestek
  • sok z limonki
  • 3 łyżeczki posiekanych liści mięty
  • kawałki arbuza i listki mięty do ozdoby

Sposób przygotowania

1. Zmiksuj miąższ z arbuza razem  z połową ogórka. 

2. Dodaj mielone migdały. Przełóż do miski i schłodź w lodówce. 

3. Winogrona zmiksuj z miętą  i również wstaw do lodówki. 

4. Po schłodzeniu połącz obie  części zupy i dopraw sokiem  z limonki. Arbuzowe gazpacho  posyp resztą odłożonego, drobno posiekanego ogórka (możesz też posypać je posiekanym w kostkę  arbuzem). Udekoruj dużymi kawałkami arbuza (możesz wbić je na szpadki szaszłykowe) oraz miętą

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje