Arbuzowe gazpacho z miętą
W sam raz na wielki upał!

Składniki
- miąższ z arbuza o wadze ok. 3 kg (bez pestek)
- duży ogórek wężowy
- 2 łyżki miel. migdałów
- 250 g posiekanych zielonych winogron bez pestek
- sok z limonki
- 3 łyżeczki posiekanych liści mięty
- kawałki arbuza i listki mięty do ozdoby
10 osób
Sposób przygotowania
1. Zmiksuj miąższ z arbuza razem z połową ogórka. 2. Dodaj mielone migdały. Przełóż do miski i schłodź w lodówce. 3. Winogrona zmiksuj z miętą i również wstaw do lodówki. 4. Po schłodzeniu połącz obie części zupy i dopraw sokiem z limonki. Arbuzowe gazpacho posyp resztą odłożonego, drobno posiekanego ogórka (możesz też posypać je posiekanym w kostkę arbuzem). Udekoruj dużymi kawałkami arbuza (możesz wbić je na szpadki szaszłykowe) oraz miętą