Arbuzowe gazpacho z miętą

W sam raz na wielki upał!

Gazpacho arbuzowe
Gazpacho arbuzowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Zmiksuj miąższ z arbuza razem  z połową ogórka. 

2. Dodaj mielone migdały. Przełóż do miski i schłodź w lodówce. 

3. Winogrona zmiksuj z miętą  i również wstaw do lodówki. 

4. Po schłodzeniu połącz obie  części zupy i dopraw sokiem  z limonki. Arbuzowe gazpacho  posyp resztą odłożonego, drobno posiekanego ogórka (możesz też posypać je posiekanym w kostkę  arbuzem). Udekoruj dużymi kawałkami arbuza (możesz wbić je na szpadki szaszłykowe) oraz miętą

Chłodnik ogórkowy - idealny na latoInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas