Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Smakowita przekąska!

Babeczki
Babeczkimateriały prasowe

Składniki

  • jajka- 4 szt.
  • ogórek kiszony Krakus- 1 duży
  • papryka czerwona i żółta- po 1/3 kawałka papryki
  • pieczarki- 4 szt.
  • wędlina- 4 spore plasterki
  • szczypior- 1/2 pęczka
  • twardy ser- 30 g
  • czosnek- 1 ząbek
  • sól, pieprz, płatki suszonej papryczki chili- do smaku

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać z przyprawami. Paprykę, ogórka, pieczarki i wędlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, a szczypior posiekać, dodać do jaj i wymieszać. Masę przelać do foremek (max 2/3 wysokości), wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 18-20 minut.

Przepis na babeczki marchewkoweInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?