Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami
Smakowita przekąska!

Składniki
- jajka- 4 szt.
- ogórek kiszony Krakus- 1 duży
- papryka czerwona i żółta- po 1/3 kawałka papryki
- pieczarki- 4 szt.
- wędlina- 4 spore plasterki
- szczypior- 1/2 pęczka
- twardy ser- 30 g
- czosnek- 1 ząbek
- sól, pieprz, płatki suszonej papryczki chili- do smaku
Sposób przygotowania
Jajka roztrzepać z przyprawami. Paprykę, ogórka, pieczarki i wędlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, a szczypior posiekać, dodać do jaj i wymieszać. Masę przelać do foremek (max 2/3 wysokości), wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 18-20 minut.