Babeczki z kremem
Słodki deser, w sam raz na weekendowe popołudnie!

Składniki
- 1,5 szklanki mąki krupczatki
- 15 dag masła
- 4 łyżki cukru
- 2 żółtka
- szczypta soli
- Krem: 2 szklanki mleka • opakowanie budyniu cytrynowego
- 2 łyżeczki masła
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka żelatyny
- szklanka śmietany kremówki
- pół szklanki syropu cytrynowego
- dekoracja
- 3 mandarynki
- liście mięty
Sposób przygotowania
1. Zagnieć składniki potrzebne do przygotowania ciasta. Schładzaj je 30 minut. Rozwałkuj, wyłóż ciastem formy. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C.2. W połowie szklanki mleka wymieszaj budyń. Resztę mleka zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj rozpuszczony budyń, zagotuj. Wsyp żelatynę, zmiksuj, schłodź. Dodaj śmietankę i syrop cytrynowy. Miksuj, aż uzyskasz gładki krem. Nałóż do babeczek, dekoruj mandarynkami i listkami mięty.