Babeczki z płynnym wnętrzem

Z zewnątrz ciasto, a w środku płynna czekolada. Czary? Nie! Ten deser jest prostszy niż myślisz. Jego sekret tkwi we właściwym czasie pieczenia.

Ciastka mozesz podać z gałką lodów
Ciastka mozesz podać z gałką lodów123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 140 g masła
  • Pół szklanki mąki
  • Pół szklanki cukru pudru
  • 3 jajka
  • 3 żółtka

Przygotowanie:

Czekoladę posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej (możesz dodać odrobinę mleka). Kiedy czekolada się rozpuści, zdejmij garnek z ognia i dodaj pozostałe składniki. Zmiksuj.

Gotowe ciasto przelej do foremek wysmarowanych tłuszczem.

Ciasto piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 st.

Gotowe ciastka posyp cukrem pudrem. Podawaj ciepłe.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas