Babeczki z polewą czekoladową

Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia.

Składniki na 12 sztuk:

  • 30 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 200 ml kefiru
  • 10 dag masła
  • 20 dag białej czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • 20 dag jagód lub borówek

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek i sól. Wbij jajka, wlej kefir i masło, wymieszaj wszystko łyżką. Połam 15 dag czekolady, dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciasto odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.

2. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nakładaj masę do 3/4 wysokości. Piecz przez 20 minut w 180°C. 5 dag czekolady rozpuść w mleku, polej wystudzone babeczki, udekoruj borówkami.

Czas przygotowania: około godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje