Babeczki z sezonowymi owocami

Babeczki z owocami
Babeczki z owocami123RF/PICSEL

Karmelowe kopczyki z maślanym kremem

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 25 dag masła
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki esencji waniliowej

- krem

  • 30 dag masła
  • 60 dag cukru pudru

- dodatki

  • 15 dag truskawek i malin
  • 15 dag jeżyn i jagód
  • 10 dag masy kajmakowej
  • sos toffi i czekoladowy
  • draże
10-12 sztuk

Sposób przygotowania

Babeczki z malinami
Babeczki z malinami123RF/PICSEL

Kajmakowe maliniaki

Składniki

  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 jajka
  • 1/4 szkl. oleju, np. słonecznikowego
  • 1/2 szkl. masy kajmakowej
  • 1/2 szkl. mleka q1/3 szkl. wody
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól

- krem

  • 1 szkl. śmietanki kremówki
  • 25 dag serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 10 dag malin
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 3 łyżki mleka

- dekoracja

  • maliny
  • złoty proszek lub spray do ciasta
  • sos toffi

Sposób przygotowania

Babeczki z porzeczkami
Babeczki z porzeczkami123RF/PICSEL

Chmurki z nutą cytrusa

Składniki

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/3 szkl. drobnego cukru
  • 20 dag białej czekolady
  • 3 jajka
  • 15 dag masła
  • 2 łyżki śmietanki kremówki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soku z pomarańczy
  • szczypta soli

- krem

  • 10 dag masła
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 1 łyżka soku z pomarańczy

- dekoracja

  • 10-12 gron czerwonych porzeczek
  • listki melisy
  • jadalne kwiatki, np. stokrotki

Sposób przygotowania

Babeczki z borówkami
Babeczki z borówkami123RF/PICSEL

Pieguski z kokosem

Składniki

  • 20 dag borówek lub jagód
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 10 dag wiórków kokosowych (drobno mielonych)
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 jajka
  • 1/3 szkl. mleczka kokosowego
  • 1 szkl. maślanki
  • 1/4 szkl. oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • mąka ziemniaczana i cukier waniliowy do oprószenia

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?