Składniki: - 4 jajka, - 5 łyżek cukru, - 150 ml białego wina półsłodkiego, - 4 łyżeczki żelatyny, - 200 ml śmietanki kremówki, - po 15 dag ciemnych i jasnych winogron, - opakowanie gotowych biszkoptów Przygotowanie: Żółtka jajek ubij z cukrem na kremową masę (na parze). Kiedy masa stanie się kremowa dalej ubijając powoli dolewaj wino. Zestaw z ognia i lekko przestudź. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką (połączoną z rozpuszczoną żelatyną) , dodaj sztywną pianę z białek. Nasmaruj tłuszczem 8 małych filiżanek. Do każdej włóż po kilka ciemnych i jasnych winogron. Zalej przygotowanym kremem. Posyp go pokruszonymi biszkoptami (lekko wciskając je w krem.). Ochładzaj 2-3 godziny. Przed podaniem babeczki wybij z filiżanek. Udekoruj małymi listkami winogron panierowanymi w cukrze.