Reklama

Reklama

Babka waniliowo-kakaowa

Na deser dla całej rodziny!

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny

Składniki

  • szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 20 dag masła
  • 30 dag orzechów
  • 20 dag ciemnych winogron
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • 25 dag serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

1. Orzechy posiekaj. Jajka zmiksuj z cukrami. Masło roztop. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do masła i wymieszaj. Połącz z jajkami, zmiksuj. Masę podziel. Do jednej części dodaj kakao, orzechy i winogrona. 

2. Do natłuszczonej formy wlej jasną część ciasta, a na nią ciemną. Piecz godzinę w temp. 180°C. Serek zmiksuj z cukrem, wyłóż na wierzch i posyp orzechami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje