Reklama

Reklama

Bajgiel z makiem, pstrągiem i cebulą

Składniki

  • 2 bajgle
  • 1 serek np. Almette z rzodkiewkami
  • kilka plasterków wędzonego pstrąga
  • garść młodych liści sałaty
  • rzeżucha
  • kilka plastrów ogórka
  • kilka plastrów czerwonej cebuli

Składniki - piklowana cebula

  • ½ czerwonej cebuli pokrojonej w bardzo cienkie plastry
  • 100 ml wody
  • 100 ml octu jabłkowego
  • łyżka cukru
  • łyżka soli

Sposób przygotowania

1. W rondelku wymieszaj sól, cukier, ocet i wodę, a następnie zagotuj. Dodaj pokrojoną cebule i odstaw na 15 minut. Piklowana cebula jest gotowa.    

2. W międzyczasie posmaruj obficie bajgle serkiem np. Almette z rzodkiewkami.

3. Ułóż warstwowo: liście sałaty, ogórka, pstrąga, rzeżuchy oraz piklowanej cebuli. Nakryj drugą połówką bajgla, serwuj od razu.   

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje