Bajgiel z makiem, pstrągiem i cebulą

Składniki
- 2 bajgle
- 1 serek np. Almette z rzodkiewkami
- kilka plasterków wędzonego pstrąga
- garść młodych liści sałaty
- rzeżucha
- kilka plastrów ogórka
- kilka plastrów czerwonej cebuli
Składniki
- piklowana cebula
- ½ czerwonej cebuli pokrojonej w bardzo cienkie plastry
- 100 ml wody
- 100 ml octu jabłkowego
- łyżka cukru
- łyżka soli
Sposób przygotowania
1. W rondelku wymieszaj sól, cukier, ocet i wodę, a następnie zagotuj. Dodaj pokrojoną cebule i odstaw na 15 minut. Piklowana cebula jest gotowa. 2. W międzyczasie posmaruj obficie bajgle serkiem np. Almette z rzodkiewkami.3. Ułóż warstwowo: liście sałaty, ogórka, pstrąga, rzeżuchy oraz piklowanej cebuli. Nakryj drugą połówką bajgla, serwuj od razu.