Bakaliowiec na gryczanym miodzie

Bakaliowiec na gryczanym miodzie
Bakaliowiec na gryczanym miodzie123RF/PICSEL

Składniki

  • po 1 i 1/5 szkl. mąki pszennej i mąki żytniej
  • 15 dag masła
  • 25 dag miodu gryczanego
  • 1 szkl. posiekanych bakalii (śliwki, morele, orzechy, figi, smażona skórka pomarańczowa)
  • 3 jajka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 szkl. kefiru
  • 3 łyżki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka mąki pszennej do posypania bakalii
  • tłuszcz i tarta bułka do foremki
12 porcji

Sposób przygotowania:

Smakowita polewa ze słoną nutką

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?