Barszcz wiejski

Lubisz wyrazisty, kwaskowy smak domowego barszczu? Ten drobny trik sprawi, że na zawsze zmodyfikujesz swój domowy przepis. Zajadały się nim już nasze prababki.

Barszcz czerwony
Barszcz czerwony123RF/PICSEL

Buraki wyszoruj i upiecz w piekarniku. Gdy ostygną, obierz i pokrój w plastry.

Warzywa zalej bulionem, dopraw wodą spod ogórków i dodaj listek laurowy. Całość gotuj pół godziny na małym ogniu.

Gdy zupa zacznie wrzeć, wlej resztę zalewy ogórkowej i roztarty z solą czosnek. 

Klarowny, wyrazisty barszcz z kwaśną nutą najlepiej będzie smakował z dodatkiem białej fasoli. 

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Naleśnikowy twist z jarzynąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas