Barszcz z uszkami nadzianymi karpiem

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

na zakwas

  • 1 kg buraków
  • przegotowana woda, wystudzona
  • skórka od chleba na zakwasie
  • 1/2 główki czosnku
  • łyżka soli
  • 1/2 łyżki ziaren czarnego pieprzu

Składniki

na barszcz

  • włoszczyzna
  • łyżeczka majeranku
  • listek laurowy
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka mielonego czarnego pieprzu

Składniki

na uszka

  • porcja ciasta na pierogi
  • 1/2 kg wędzonego karpia
  • 1/2 pęczka natki pietruszki, posiekanej
  • mała cebula posiekana i łyżka masła

Sposób przygotowania

Najlepszy barszcz czerwony - nie tylko na święta!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?