Bataty na trzy sposoby

Bataty nadziewane
Bataty nadziewanemateriały prasowe

Indie

Składniki

  • 80 g szpinaku np. BIO Szpinaku młodego marki Eisberg
  • puszka ciecierzycy
  • ½ cebuli
  • ząbek czosnku
  • łyżka soku z limonki
  • pół szklanki mleka kokosowego
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka czerwonej papryki
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Meksyk

Składniki

  • 150 g mieszanki sałat np. Finezja mix z roszponką marki Eisberg
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • pół puszki kukurydzy
  • dojrzały pomidor
  • połowa czerwonej papryki
  • mała cebula
  • sok z połówki limonki
  • łyżeczka płatków chilli
  • 3 łyżki śmietany
  • świeża kolendra
4 osób

Sposób przygotowania

Grecja

Składniki

  • 160 g szpinaku np. BIO Szpinaku młodego marki Eisberg
  • ser feta 80 g
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • pół szklanki szczypiorku
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ząbek czosnku
  • mieszanki świeżych ziół do smaku (kolendra, oregano, mięta, koperek)
  • pieprz
  • sól
4 osób
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?