Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Bataty dokładnie umyć i nie obierać. Podgotować w osolonej wodzie 15 min, przekroić na pół, wydrążyć częściowo środki aby zrobić miejsce na farsz. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałym miąższem ziemniaków. Farsz ułożyć w wydrążonych batatach. Z wierzchu posypać grubą warstwą startego sera. Na wysmarowaną olejem blachę ułożyć bataty, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C przez ok. 15 min. Podawać udekorowane listkiem pietruszki. Smacznego!

Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas