Batony muesli z czerwonym burakiem

Dzięki czerwonemu burakowi domowe batony muesli będą miały piękny kolor i niezwykły aromat

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 0,5 szklanki suszonej żurawiny
  • 0,5 szklanki pestek dyni
  • 0,5 szklanki prażonego słonecznika
  • 2 łyżki czerwonego buraka np. Zdrowe Pola
  • 3 białka jajka kurzego
  • 1 całe jajko
  • 4 łyżki syropu z agawy lub miodu

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Wyłóż gotową masę na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadź masę formując prostokąt. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje