Bezglutenowe ciasto bez pieczenia

Oto przepis na pyszne ciasto, zrobione ze składników bezglutenowych.

Takie ciasto smakuje wspaniale!
Takie ciasto smakuje wspaniale! materiały prasowe

Na warstwę owocową:

Na warstwę śmietanki kokosowej

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki potrzebne do wykonania spodu ciasta umieszczamy w misie malaksera (z ostrzem w kształcie S) i dokładnie mielimy aż się połączą. Powinniśmy uzyskać masę, jak na kruche ciasto. Następnie wyklejamy nimi formę do ciasta, zostawiając wyższe brzegi.  Jedną łyżeczkę agaru zagotowujemy w 1/3 szklanki wody. Wlewamy do musu jabłkowego, mieszamy i wylewamy mus na spód ciasta. Śmietankę kokosową ubijamy. Całość wkładamy do lodówki i chłodzimy minimum godzinę.

Autorka przepisów: Joanna Dronka - Skrzypczak, autorka strony dietaeliminacyjna.pl, partnerem bloga jest Instytut Mikroekologii w Poznaniu

INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas