Reklama

Reklama

Bezglutenowy pudding z napojem waniliowym

Lekki i pyszny!

Składniki

  • 2 szklanki bezglutenowego waniliowego napoju sojowego (np. marki Ocelio)
  • 2 szklanki korzenia pietruszki
  • 2-3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 1,5 szklanki ugotowanego ryżu białego
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
  • świeże owoce do dekoracji

Przygotowanie: 

1. Korzeń pietruszki obieramy kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w napoju sojowym z cukrem do momentu aż będzie zupełnie miękki.

2. Ugotowaną pietruszkę blendujemy razem z ugotowanym ryżem na gładką masę. Jeśli pudding jest za gęsty dodajemy więcej napoju sojowego.

3. Na koniec dodajemy posiekaną miętę, przekładamy do naczynek i posypujemy świeżymi owocami.

 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje