Bezglutenowy pudding z napojem waniliowym
Lekki i pyszny!

Składniki
- 2 szklanki bezglutenowego waniliowego napoju sojowego (np. marki Ocelio)
- 2 szklanki korzenia pietruszki
- 2-3 łyżki cukru lub ksylitolu
- 1,5 szklanki ugotowanego ryżu białego
- 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
- świeże owoce do dekoracji
Przygotowanie:
1. Korzeń pietruszki obieramy kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w napoju sojowym z cukrem do momentu aż będzie zupełnie miękki.
2. Ugotowaną pietruszkę blendujemy razem z ugotowanym ryżem na gładką masę. Jeśli pudding jest za gęsty dodajemy więcej napoju sojowego.
3. Na koniec dodajemy posiekaną miętę, przekładamy do naczynek i posypujemy świeżymi owocami.