Reklama

Reklama

Bezmączne ciastka czekoladowe z malinami

Bezglutenowe ciastka czekoladowe na białkach. Chrupiące z wierzchu, ciągnące w środku, pyszne jak małe kawałeczki brownies, mocno czekoladowe. Maliny są tutaj kropką nad „i”.

Składniki dla: 24 porcji

Składniki

  • 3 białka
  • 1/2 szklanki kakao
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli
  • 100 g gorzkich drobinek czekoladowych (chocolate chips) lub posiekanej gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznych drobinek czekoladowych (chocolate chips) lub posiekanej mlecznej czekolady
  • 200 g malin

Sposób przygotowania:

Białka, kakao, cukier, wanilię, sól wymieszać rózgą kuchenną do połączenia (nie ubijać). Dodać drobinki czekoladowe lub czekoladę i wymieszać.

Reklama

Dwie blachy do ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać ciastka o średnicy około 3 cm (ciasto się rozleje i będą większe) w sporych odległościach od siebie. Maliny rozdrobnić i ułożyć na ciastkach.

Piec w temperaturze 180ºC przez 13-15 minut, do wypieczenia. Wyjąć z piekarnika i ściągać z blachy dopiero po całkowitym wystudzeniu (wcześniej nie będzie to możliwe).

Przechowywać do 3 dni w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej.

Przepis pochodzi z książki "Moje wypieki z czekoladą":


Dowiedz się więcej na temat: ciasteczka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje