Bezmączne ciastka czekoladowe z malinami

Bezglutenowe ciastka czekoladowe na białkach. Chrupiące z wierzchu, ciągnące w środku, pyszne jak małe kawałeczki brownies, mocno czekoladowe. Maliny są tutaj kropką nad „i”.

Bezmączne ciastka czekoladowe z malinami
Bezmączne ciastka czekoladowe z malinamimateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Białka, kakao, cukier, wanilię, sól wymieszać rózgą kuchenną do połączenia (nie ubijać). Dodać drobinki czekoladowe lub czekoladę i wymieszać.

Dwie blachy do ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać ciastka o średnicy około 3 cm (ciasto się rozleje i będą większe) w sporych odległościach od siebie. Maliny rozdrobnić i ułożyć na ciastkach.

Piec w temperaturze 180ºC przez 13-15 minut, do wypieczenia. Wyjąć z piekarnika i ściągać z blachy dopiero po całkowitym wystudzeniu (wcześniej nie będzie to możliwe).

Przechowywać do 3 dni w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej.

Przepis pochodzi z książki "Moje wypieki z czekoladą":

Okładka książki "Moje wypieki z czekoladą"
Okładka książki "Moje wypieki z czekoladą"materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas