Bezy z kremem cytrynowym
Deser, który rozpływa się w ustach!

Składniki
- 4 białka
- szklanka cukru
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- 25 dag wiśni
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- pół opakowania galaretki cytrynowej
- pół szklanki śmietany 30 proc.
10 sztuk
Sposób przygotowania
1. Białka ubij ze szczyptą soli, dosyp cukier, zmiksuj, dodaj sok z cytryny. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj porcje masy. Piecz 2 godziny w temp. 120 st. C. 2. Galaretkę rozpuść w 100 ml wrzątku, wystudź. Śmietanę ubij, zmiksuj z galaretką, sokiem z cytryny, schłodź. Podgrzewaj wiśnie z cukrem. Mąkę rozpuść w łyżce wody, dodaj do wiśni. Na bezy nałóż krem i polej sosem.