Bezy z kremem cytrynowym

Deser, który rozpływa się w ustach!

Beza z wiśniami
Beza z wiśniami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Białka ubij ze szczyptą soli, dosyp cukier, zmiksuj, dodaj sok z cytryny. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj porcje masy. Piecz 2 godziny w temp. 120 st. C. 

2. Galaretkę rozpuść w 100 ml wrzątku, wystudź. Śmietanę ubij, zmiksuj z galaretką, sokiem z cytryny, schłodź. Podgrzewaj wiśnie z cukrem. Mąkę rozpuść w łyżce wody, dodaj do wiśni. Na bezy nałóż krem i polej sosem.

Jak zrobić bezy? Banalny przepisInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas