Biszkopty z kremem

Biszkopt z owocami
Biszkopt z owocami123RF/PICSEL

Owocowy kopiec

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka starta z 1/2 limonki

- krem

  • 2 szkl. gęstego jogurtu bałkańskiego
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 3–4 łyżeczki żelatyny
  • sok wyciśnięty z 1/2 limonki
  • 3 łyżki cukru pudru

- obłożenie

  • 60 dag miękkich owoców: np. brzoskwiń, czerwonych porzeczek, jeżyn, borówek
10 porcji

Sposób przygotowania

Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Torcik kawowy
Torcik kawowy123RF/PICSEL

Kawowy torcik w polewie

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- krem

  • 1 kostka masła roślinnego
  • 1 i 1/3 szkl. gęstego jogurtu
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 1 polewa z gorzkiej czekolady
16 porcji
Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?