Bitki wołowe w panierce
Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1½ cm i rozbić.
Składniki dla 6 osób:
- 1 kg mięsa wołowego - pieczeniowego
- 2-3 jaja
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 1 średnia cebula
- olej
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1½ cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron.2. Następnie przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temperaturze 180-200˚C.Czas przygotowania: ok. 50 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. "113 dań siostry Anastazji"