Bitki wołowe w panierce

Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1½ cm i rozbić.

Bitki wołowe w panierce
Bitki wołowe w panierce123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki dla 6 osób:

  • 1 kg mięsa wołowego - pieczeniowego
  • 2-3 jaja
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 średnia cebula
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1½ cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron.2. Następnie przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temperaturze 180-200˚C.Czas przygotowania: ok. 50 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. "113 dań siostry Anastazji"

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas