Blok bakaliowo-orzechowy

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia formę 20 x 30 cm.2. Podgrzej na parze miód z cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększ ogień, aby mikstura osiągnęła temperaturę wrzenia.3. Wymieszaj mąkę, przyprawy, pokrojone z grubsza owoce i orzechy. Dodaj gorący syrop i szybko wymieszaj. Przełóż do przygotowanej formy. Zwilż zimną wodą dłonie i wyrównaj nimi powierzchnię bloku. Wstaw do piekarnika, piecz 45 minut.4. Po upieczeniu wyjmij blok z piekarnika. Pozostaw w formie, aż całkowicie wystygnie. Tuż przed podaniem wyjmij z formy, obsyp grubą warstwą cukru pudru. Pokrój w plastry.

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas