Błyskawiczny sernik w pucharkach na zimno. Króluje na imprezach u Wachowicz

Ewa Wachowicz
Ewa WachowiczAKPA
„Ewa gotuje”: Sernik na zimno w pucharkachPolsat

Jak przygotować sernik na zimno Ewy Wachowicz?

  • 500 g waniliowego serka homogenizowanego
  • ½ łyżeczki żelatyny
  • 100 ml wody
  • kilka truskawek
  • kilka okrągłych biszkoptów
  • biszkopty
  • truskawki
  • mięta
  1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. 
  2. Odstawić do przestudzenia. 
  3. Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. 
  4. Truskawki pokroić na kawałki. 
  5. Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. 
  6. Wstawić do lodówki, by deser stężał. 
  7. Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.