Genialny trik polskiego kucharza na domowy smalec

Tomasz Strzelczyk zwraca uwagę, by do robienia smalcu używać twardej słoniny, a nie łoju
Tomasz Strzelczyk zwraca uwagę, by do robienia smalcu używać twardej słoniny, a nie łoju123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Chleb ze smalcem i kiszonym ogórkiem to dla wielu osób smak dzieciństwa
    Chleb ze smalcem i kiszonym ogórkiem to dla wielu osób smak dzieciństwa123RF/PICSEL

    Przepis na smalec Tomasza Strzelczyka

    • 2,5 kg słoniny
    • 5 ząbków czosnku
    • 5 liści laurowych
    • 10 ziarenek ziela angielskiego
    • 5 łyżeczek suszonego majeranku
    • sól do smaku
    Smalec ze skwarkami możemy zrobić w piekarniku
    Smalec ze skwarkami możemy zrobić w piekarniku123RF/PICSEL
    Zaliczyłem mnóstwo terapii"- Andrzej Chyra o uzależnieniu od alkoholu. "Zbliżenia: Alicja ResichInteria.tv
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?