Boczek z grzybami
Nigdy się nie znudzi, bo świetnie smakuje i apetycznie wygląda

Składniki
- 1 i 1/2 kg surowego
- boczku
- 1 duża cebula
- 20 dag pieczarek
- 2–3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- 3–4 łyżki oleju
- 1 puszka pomidorów
- sól lpieprz
- chili w proszku
- suszony majeranek
Sposób przygotowania
1. Czosnek obierz, posiekaj.Boczek posmaruj połową czosnku i musztardą. Posyp solą, pieprzem i majerankiem.Odstaw na ok. 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój.Cebulę i grzyby podsmaż na łyżce oleju. Przypraw solą,pieprzem. Wystudź i rozłóż na boczku. Zwiń roladę, obwiąż ją grubą nitką. Ułóż w brytfance, posmaruj resztą oleju. Piecz 70 min w 180°C.3. Pomidory zmiksuj, gotuj,z czosnkiem, aż wyparuje połowa płynu. Pod koniec przypraw chili i solą. Sos podawaj do upieczonej rolady.