Boczek z grzybami

Nigdy się nie znudzi, bo świetnie smakuje i apetycznie wygląda

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Czosnek obierz, posiekaj.Boczek posmaruj połową czosnku i musztardą. Posyp solą, pieprzem i majerankiem.Odstaw na ok. 2 godziny w chłodne miejsce. 

2. Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój.Cebulę i grzyby podsmaż na łyżce oleju. Przypraw solą,pieprzem. Wystudź i rozłóż na boczku. Zwiń roladę, obwiąż ją grubą nitką. Ułóż w brytfance, posmaruj resztą oleju. Piecz 70 min w 180°C.

3. Pomidory zmiksuj, gotuj,z czosnkiem, aż wyparuje połowa płynu. Pod koniec przypraw chili i solą. Sos podawaj do upieczonej rolady.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas