Brukselkowa sałatka

Tak przyrządzoną brukselkę możesz zjeść jako samodzielne danie, albo jako dodatek do drugiego dania.

Teraz wystarczy posypać brukselkę dodatkami podanymi w przepisie.
Teraz wystarczy posypać brukselkę dodatkami podanymi w przepisie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 30 dag ugotowanej brukselki - ciepłej
  • 1 duża cebula
  • 20 dag boczku
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • koperek
  • ziarna słonecznika - zrumienione na suchej patelni  

Sposób przygotowania:

Brukselki pokroić w plasterki. Cebulę posiekać, udusić na odrobinie oleju i dodać do brukselki. Boczek pokroić w paseczki, zrumienić i dodać do brukselki. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Posypać zieleniną i ziarnem słonecznika. Podawać na ciepło.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas