Reklama

Reklama

Bułeczki z owocami

Tworzą zgrany duet, wprost stworzony na pyszny podwieczorek.

Kółeczka z jabłkami

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 5 dag drożdży
  • szklanka mleka
  • 3 jajka
  • 6 dag roztopionego masła
  • 6 łyżek cukru
  • 5 jabłek
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • cukier do posypania
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

1. Mąkę połącz z drożdżami, dodaj mleko, 2 jajka, cukier. Zagnieć. Wlej roztopione masło, wyrób. Przykryj i odstaw na godzinę. Jabłka pokrój, wsyp 2 łyżki cukru i odrobinę wody. Duś pod przykryciem. Dodaj cynamon, wymieszaj. 

2. Ciasto rozwałkuj. Wyłóż jabłka i zwiń w roladę. Pokrój ją na plastry i układaj na blasze. Odstaw na 30 minut. Posmaruj bułki roztrzepanym jajkiem. Piecz 20 minut w temp. 190 st. C. Posyp cukrem.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje