Reklama

Reklama

Buraczane spaghetti z orzechami włoskimi

Warzywne spaghetti jest nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe

Składniki

  • 2 duże buraki
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • Sok z połowy cytryny
  • Natka pietruszki
  • 75 g orzechów włoskich Chandler np. Bakalland
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Buraki obieramy ze skórki, a następnie za pomocą temperówki do warzyw przygotowujemy z nich spaghetti. Gotowy "makaron" gotujemy na parze przez ok. 5-6 minut, tak aby buraki stały się delikatnie miękkie. Gotowe spaghetti przekładamy na patelnię dodajemy do niego mleczko kokosowe, sok z cytryny i orzechy włoskie. Wszystko gotujemy przez ok. 2 minuty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem dodajemy posiekaną natkę pietruszki. 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje