Buraczkowa z indykiem
Po 6. miesiącu możesz przygotować swojemu maluszkowi zupę buraczkową z indykiem. Jest bardzo zdrowa, więc mamy nadzieję, że mu posmakuje.
Składniki:
- 1/2 marchewki
- 1/4 pietruszki
- 1/2 ziemniaka
- 1/2 niewielkiego buraczka
- 1 łyżeczka masła lub oleju roślinnego
- 20-30 g surowego fileta z piersi indyka
Przygotowanie:
1. Ziemniaka, marchewkę oraz pietruszkę obierz i dokładnie umyj.
2. Buraczka umyj i ugotuj osobno do miękkości. Dopiero później starannie obierz go ze skórki.
3. Pozostałe warzywa włóż do wrzątku i gotuj do miękkości razem z mięsem. Następnie dodaj do zupki pół buraczka i wszystko zmiksuj.
4. Dodaj masło lub oliwę z oliwek, a potem ponownie zagotuj zupkę.