Burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą

Hamburger
Hamburgermateriały prasowe

Składniki

  • 800 g mielonego mięsa wołowego np. z antrykotu
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 1 ząbek czosnku, posiekany drobno
  • kilka łyżek posiekanej natki pietruszki
  • duża szczypta kuminu
  • duża szczypta kolendry
  • duża szczypta papryki słodkiej
  • 1 żółtko
  • 1 kg ziemniaków
  • olej do smażenia
  • 4 bułki np. kajzerki, bawarskie
  • Ketchup z suszonymi pomidorami
  • czerwona cebula
  • rukola
  • pomidor
  • kilka plastrów ulubionego sera np. chedar, gouda, edam
  • majonez lub inny sos do posmarowania bułki

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?