Burgery farmerskie z kolendrą

Przygotuj burgery samodzielnie w domu. To dużo zdrowsza opcja!

Hamburger drobiowy
Hamburger drobiowy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj, grubo zetrzyj, posól i odłóż na 10 minut. Marchewkę obierz, umyj, grubo zetrzyj. Dymkę oczyść, posiekaj. Kolendrę opłucz, osusz, drobno pokrój. Mięso mielone przełóż do miseczki. Cukinię odciśnij, wraz z kolendrą i resztą warzyw dodaj ją do mięsa. Masę  przypraw sosem sojowym, solą i pieprzem. Wyrób. Uformuj  z niej 5 owalnych kotletów. Lekko spłaszcz je dłonią. Hamburgery smaż na rozgrzanym oleju po ok. 5 minut z każdej strony. 

2. Czerwoną cebulę obierz, wraz z pomidorami pokrój  w plasterki. Obie sałaty opłucz, osusz. Marynowane cebulki oraz pieczarki i korniszony grubo posiekaj. Pikle wymieszaj  z majonezem i jogurtem. Przygotowany sos tatarski przypraw. Bułki rozetnij. Przełóż sałatą, pomidorami, hamburgerami oraz czerwoną cebulą i sosem.

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas