Camembert z żurawiną
Oto przepis na pyszną i sycącą przekąskę.

Składniki
- 2 serki camembert,
- 50 g tartego żółtego sera,
- 1/2 czerwonej papryki,
- łodyga selera naciowego,
- jajko,
- bułka tarta,
- tłuszcz do smażenia,
- żurawina do mięs,
- sól, pieprz,
- słodka papryka w proszku.
Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy w całość i lekko dociskamy, by góra skleiła się z dołem.
Serki panierujemy najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przekładamy na talerze, podajemy z konfiturą żurawinową do mięs. Każdą porcję dekorujemy ziołami: roszponką, bazylią itp.