Reklama

Reklama

Camembert z żurawiną

Oto przepis na pyszną i sycącą przekąskę.

Składniki

  • 2 serki camembert,
  • 50 g tartego żółtego sera,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • łodyga selera naciowego,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • tłuszcz do smażenia,
  • żurawina do mięs,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka w proszku.

Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy w całość i lekko dociskamy, by góra skleiła się z dołem.

Reklama

Serki panierujemy najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przekładamy na talerze, podajemy z konfiturą żurawinową do mięs. Każdą porcję dekorujemy ziołami: roszponką, bazylią itp.


Dowiedz się więcej na temat: Camembert z żurawiną

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje