Canelloni ze szpinakiem

Popularne we Włoszech rurki, można nadziewać na wiele sposobów. W wiosennej wersji, polecamy je z dodatkiem szpinaku.

Canelloni nadziewane szpinakiem
Canelloni nadziewane szpinakiem123RF/PICSEL

Zblanszuj szpinak. Odsącz i posiekaj. Dodaj posiekane kapary, czosnek i cebulę.

Do rondla wrzuć czosnek i cebulę, obsmaż aż zbrązowieje. Pomidory pokrój na drobno. Połącz z resztą składników i zagotuj. Dodaj przyprawy.

Zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach. Canelloni napełnij farszem, układaj w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Polej sosem i piecz przez pół godziny w 200 stopniach.

***
Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas