Canelloni ze szpinakiem
Popularne we Włoszech rurki, można nadziewać na wiele sposobów. W wiosennej wersji, polecamy je z dodatkiem szpinaku.

Składniki
- kilogram świeżego szpinaku
- 30 dag sera żółtego
- puszka pomidorów
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki kaparów
- 20 sztuk makaronu cannelloni
- sos beszamelowy
Zblanszuj szpinak. Odsącz i posiekaj. Dodaj posiekane kapary, czosnek i cebulę.
Do rondla wrzuć czosnek i cebulę, obsmaż aż zbrązowieje. Pomidory pokrój na drobno. Połącz z resztą składników i zagotuj. Dodaj przyprawy.
Zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach. Canelloni napełnij farszem, układaj w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Polej sosem i piecz przez pół godziny w 200 stopniach.***Zobacz także:Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program