Cannelloni ze szpinakiem
Smaczny obiad dla całej rodziny.

Składniki
- makaron cannelloni
- cebula
- 20 dag kiełbasy
- łyżka masła klarowanego
- puszka pomidorów
- suszone pomidory
- 10 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
- farsz
- łyżka masła klarowanego
- 50 dag świeżego szpinaku
- ząbek czosnku
- 15 dag sera pleśniowego
- łyżeczka jogurtu
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Makaron zanurz na 2 minuty we wrzątku, zalej zimną wodą. Na maśle podsmaż szpinak z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj pokruszony ser, przyprawy, jogurt. Wymieszaj. Farsz nakładaj do rurek, układaj w naczyniu. 2. Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę podsmaż, dodaj pomidory, duś, przypraw. Ułóż na faszerowanym makaronie. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C. Posyp startym serem, zapiekaj jeszcze kwadrans.