Cannelloni ze szpinakiem

Smaczny obiad dla całej rodziny.

Czas przyrządzenia: ok. godziny

Składniki

  • makaron cannelloni
  • cebula
  • 20 dag kiełbasy
  • łyżka masła klarowanego
  • puszka pomidorów
  • suszone pomidory
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Składniki - farsz

  • łyżka masła klarowanego
  • 50 dag świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 15 dag sera pleśniowego
  • łyżeczka jogurtu
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Makaron zanurz na 2 minuty we wrzątku, zalej zimną wodą. Na maśle podsmaż szpinak z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj pokruszony ser, przyprawy, jogurt. Wymieszaj. Farsz nakładaj do rurek, układaj w naczyniu. 

2. Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę podsmaż, dodaj pomidory, duś, przypraw. Ułóż na faszerowanym makaronie. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C. Posyp startym serem, zapiekaj jeszcze kwadrans. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje