Cebulki z różowym ryżem

Aromatyczne i efektowne danie, a jednocześnie szalenie proste!

Cebula nadziewana
Cebula nadziewana123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku z buraka  (jeśli chcesz, możesz go dodać jeszcze więcej niż w przepisie, wówczas  kolor będzie bardziej intensywny). Boczek pokrój i przesmaż na patelni.

2. Cebulki oczyść, obierz i ostrożnie wydrąż. Środki posiekaj drobno  i zeszklij na oleju. Dodaj posiekany czosnek. Następnie połącz z ryżem, boczkiem i dopraw solą, pieprzem i ziołami. Farszem nadziej cebulki. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiecz w piekarniku w temp. 180 st. C przez 20-25 minut.

Przepis na faszerowaną cebulęInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas