Reklama

Reklama

Cebulowe pałki kurze

Zwykłe danie, dzięki pomysłowym dodatkom, bardzo łatwo jest zmienić w niezwykłe. Kurze pałki w wersji cebulowo - czosnkowej z pewnością zasmakują miłośnikom dań z drobiu.

Składniki

  • 4 kurze pałki
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oleju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżka przyprawy do mięs (lub do rosołu, ale bez dodatku soli)
  • 1 łyżeczka papryki ostrej lub słodkiej

1. Cebule i ząbki czosnku obieramy, myjemy i kroimy drobno. 

2. Oczyszczone kurze pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy 2-3 łyżkami oleju.

3. Pałki obkładamy pokrojonymi cebulami i czosnkiem, oprószamy przyprawami. Wkładamy do lodówki na całą noc.

4. Następnego dnia zapiekamy pałki w naczyniu przez ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje