Cebulowe pałki kurze
Zwykłe danie, dzięki pomysłowym dodatkom, bardzo łatwo jest zmienić w niezwykłe. Kurze pałki w wersji cebulowo - czosnkowej z pewnością zasmakują miłośnikom dań z drobiu.

Składniki
- 4 kurze pałki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki oleju roślinnego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 łyżka przyprawy do mięs (lub do rosołu, ale bez dodatku soli)
- 1 łyżeczka papryki ostrej lub słodkiej
1. Cebule i ząbki czosnku obieramy, myjemy i kroimy drobno. 2. Oczyszczone kurze pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy 2-3 łyżkami oleju.3. Pałki obkładamy pokrojonymi cebulami i czosnkiem, oprószamy przyprawami. Wkładamy do lodówki na całą noc.4. Następnego dnia zapiekamy pałki w naczyniu przez ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni.