Cebulowe pałki kurze

Zwykłe danie, dzięki pomysłowym dodatkom, bardzo łatwo jest zmienić w niezwykłe. Kurze pałki w wersji cebulowo - czosnkowej z pewnością zasmakują miłośnikom dań z drobiu.

Aromatyczne, soczyste, pyszne!
Aromatyczne, soczyste, pyszne!123RF/PICSEL

1. Cebule i ząbki czosnku obieramy, myjemy i kroimy drobno. 

2. Oczyszczone kurze pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy 2-3 łyżkami oleju.

3. Pałki obkładamy pokrojonymi cebulami i czosnkiem, oprószamy przyprawami. Wkładamy do lodówki na całą noc.

4. Następnego dnia zapiekamy pałki w naczyniu przez ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas