Składniki na 4 porcje: - cebula, - 500 g mielonego mięsa wołowego, - sól, pieprz, - 250 g ryżu basmati, - 400 g marchewki, - 1 por, - 250 g pieczarek, - 2 łyżki oleju, - Przyprawa Kuchni Chińskiej, - sos sojowy, - 250 ml bulionu warzywnego (instant) Przygotowanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić solą i pieprzem. Uformować małe kuleczki. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Marchewki, pora i pieczarki pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni. Kulki z mięsa obsmażyć na złoty kolor, zdjąć z patelni. Na gorącą patelnię wyłożyć warzywa i grzyby i smażyć mieszając przez 5 minut. Dodać przyprawy, sos sojowy i sól. Zalać bulionem, zagotować. Dodać pulpeciki i gotować jeszcze 15 minut. Podawać z ryżem. Czas przygotowania: 50 minut Jedna porcja zawiera: 2390 kJ/571 kcal