Chleb kukurydziany z morelami
Sprawdź nasz sprawdzony przepis na chleb kukurydziany, który świetnie sprawdza się w diecie bezglutenowej.
Składniki:
- 4 szklanki mąki kukurydzianej,
- 1 szklanka mąki gryczanej,
- 2 łyżki cukru,
- 3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia,
- Sól,
- 2 jajka,
- 1 szklanka mleka,
2 łyżki roztopionej margaryny,
Sposób przygotowania:
Mąkę należy wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. Jajka ubić mikserem, dodać do mąki, wymieszać, delikatnie dodać mleko, roztopioną margarynę i cukier. Morele pokroić na drobniutkie paseczki i wymieszać bardzo szybko z całością masy. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut.