Chleb maczany w jajku

Kryzysowy przysmak z PRL nigdy się nie zestarzeje. Gdy lodówka świeci pustkami (albo gdy po prostu mamy ochotę na małe co nieco w typie szybkiej przegryzki) - będzie jak znalazł!

Można dowolnie zmieniać ilość przypraw i dodatków, by znaleźć swój ulubiony wariant tej przekąski
Można dowolnie zmieniać ilość przypraw i dodatków, by znaleźć swój ulubiony wariant tej przekąskiYouTube

1. Jajko/jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i rozdrobnioną natką, rozkłócamy.

2. Kromki maczamy w całości w masie jajecznej.

3. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kromki, następnie odwracamy je na drugą stronę - możemy w tym momencie nakryć usmażony już wierzch plasterkiem żółtego sera, smażymy chwilę, zdejmujemy z ognia, zjadamy na ciepło.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas