Reklama

Chleb maczany w jajku

Kryzysowy przysmak z PRL nigdy się nie zestarzeje. Gdy lodówka świeci pustkami (albo gdy po prostu mamy ochotę na małe co nieco w typie szybkiej przegryzki) - będzie jak znalazł!

Składniki

  • kilka kromek chleba (może być czerstwy)
  • 1-2 jajka
  • olej do smażenia
  • sol, pieprz
  • natka pietruszki
  • opcjonalnie - kilka plasterków sera żółtego

1. Jajko/jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i rozdrobnioną natką, rozkłócamy.

2. Kromki maczamy w całości w masie jajecznej.

3. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kromki, następnie odwracamy je na drugą stronę - możemy w tym momencie nakryć usmażony już wierzch plasterkiem żółtego sera, smażymy chwilę, zdejmujemy z ognia, zjadamy na ciepło.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy