Reklama

Chłodnik z rzodkiewką i szczypiorkiem

Zupa idealna na lato

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • szklanka śmietany lub gęstego jogurtu
  • 3/4 l kefiru lub maślanki
  • ogórek
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta curry

Sposób przygotowania

1. Ogórek umyj, obierz, przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładką masę. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, dodaj do zmiksowanego ogórka. Przypraw curry, solą i pieprzem. Wymieszaj. 

2. Rzodkiewki i szczypiorek drobno posiekaj. Schłodzony kefir wymieszaj z jogurtem (możesz też użyć śmietany). Połącz z pulpą z ogórka i czosnkiem. Udekoruj. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy